Ακολουθήστε μας:

Image Alt

Όραμα

Η Φωκίδα αποτελεί έναν τόπο συνάντησης πολιτισμών όπου έθιμα και παραδόσεις διατηρούνται μέσα από τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων της, αλλά και ένα απέραντο ιστορικό μνημείο. Είναι ένας τόπος ευλογημένος του οποίου η παράδοση και η ιστορία, αποτελεί εθνική υπόθεση να περισωθεί και να επιβιώσει. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί πρωτίστως η δημιουργία του Μουσείου Χρισσού και η αξιοποίηση της συλλογής του Η. Δαραδήμου.

Παράλληλα, η λειτουργία του Μουσείο αποτελεί την προσωπική συμβολή του συλλέκτη στην προώθηση του τόπου καταγωγής του, το Χρισσό Φωκίδας, και ταυτόχρονα του ενδιαφέροντος και της αγάπης προς την λαϊκή τέχνη.

Κύριο μέλημά μας είναι το Μουσείο Χρισσού να αποκτήσει ευρεία αναγνωρισιμότητα, να διοργανώνονται περιοδικές εκθέσεις σε χώρους του Μουσείου και να παρουσιάζεται κάθε φορά η ολοκληρωμένη συλλογή κάποιας άλλης περιοχής, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου προς τη λαϊκή παράδοση. Πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει να επισκέπτονται το Μουσείο σχολεία και να μυηθούν τα παιδιά, να αγαπήσουν την τέχνη και την ιστορία μας.

Τρίτη έως Κυριακή: 9:00 - 15:00
Δευτέρα: Κλειστά

To Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού βρίσκεται στον παραδοσιακό χωριό Χρισσό, 5 χλμ. από τους Δελφούς.