Ακολουθήστε μας:

d

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ

Με μεγάλη μας τιμή, υποδεχθήκαμε στο Μουσείο μας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα. Γιάννα Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων το Σάββατο, 10 Απριλίου 2021. Σημειώνεται ότι το πουκάμισο και η πόρπη που φόρεσε η κα. Αγγελοπούλου κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων είναι μέρος της συλλογής του κ. Ηλία Δαραδήμου.
Στην ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Δελφών κ. Π. Ταγκαλής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χρισσού κ. Α. Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου κ. Ν. Παπασταύρου, ενώ στην ξενάγηση της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρευρέθησαν ο πρώην δήμαρχος κ. Π. Καλτσής, που επί της θητείας του θεμελιώθηκε το έργο της ίδρυσης του Μουσείου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γ. Δελμούζος, καθώς και ο Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών κ. Ν. Κατσικούλης.
Είμαστε περήφανοι που όλοι όσοι παρακολούθησαν την ξενάγηση από τον δωρητή κ. Ηλία Δαραδήμο, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους, τόσο για το κτίριο του Μουσείου, όσο και για την ποιότητα και την ποικιλία της συλλογής.
Αισιοδοξούμε ότι στο μέλλον, με την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και με την κοινή προσπάθεια όλων μας για την ανάδειξη του Μουσείου ως σημείου αναφοράς για την λαογραφική μας παράδοση, το Μουσείο θα αποκτήσει την αναγνωρισιμότητα και την αίγλη που του αξίζει.

 

Τρίτη έως Κυριακή: 9:00 - 15:00
Δευτέρα: Κλειστά

To Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού βρίσκεται στον παραδοσιακό χωριό Χρισσό, 5 χλμ. από τους Δελφούς.